Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Domácí hamburgery 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 54167
Kategorie: Burgery, sendviče

Ingredience

Směs na hamburgery
1 stroužek Česnek
100 g Cibule
4 plátek Hovězí maso přední
4 polévková lžíce Olej olivový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Strouhanka
2 kávová lžička Sůl mořská
259 g Vepřová plec
Cibule na víně
4 ks Cibule červená
2 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Ocet vinný
3 špetka Pepř černý mletý
3 ks Šalotka
0,5 kávová lžička Sůl
1 dl Víno červené
1 dl Voda pitná
Dresink
0,5 kávová lžička Citronová šťáva
7 polévková lžíce Hellmann's Majonéza originál
1 kávová lžička Hořčice
3 polévková lžíce Kečup
3 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sirup javorový
3 špetka Sůl
Zeleninová obloha
8 plátek Anglická slanina
2 ks Okurky nakládané
2 ks Rajčata
40 g Salát ledový
4 plátek Sýr Čedar
4 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 771 kcal
Kilojoule 3 226kJ
27% Sacharidy 96 g
44% Tuky 33 g
173% Sodík 3 g
42% Bílkoviny 24 g
Domácí hamburgery
  • Domácí hamburgery
  • 1
  • Domácí hamburgery
  • 2
  • Domácí hamburgery
  • 3
  • Domácí hamburgery
  • 4
  • Domácí hamburgery
  • 5
  • Vložit obrázek

Domácí hamburgery postup přípravy receptu:

1

Přední hovězí maso a vepřovou plec omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky. Jemně je pomeleme na masovém strojku a dáme do mísy. Očištěnou velkou cibuli (asi 100 g) a 1 malý stroužek česneku drobně pokrájíme. V pánvi na rozpáleném oleji cibuli s česnekem osmažíme dozlatova a přidáme ji bez omastku k masu. Podle chuti maso osolíme, opepříme, přidáme strouhanku, směs důkladně promícháme a odložíme do chladničky minimálně na 30 minut odpočinout.

2

Přichystáme si cibule na víně: Očistíme červené cibule se šalotkou a pokrájíme je na tenká kolečka. V teflonové pánvi nasucho rozpustíme cukr na hnědý karamel. Jakmile bude tekutý, přidáme máslo a cibule, promícháme a restujeme asi 2-3 minuty. Poté přilijeme 1 dl červeného vína, 0,5 lžičky vinného octa a 1 dl vody. Promícháme a pod poklicí cibuli pomalu dusíme necelých 20 minut. Nakonec ji dochutíme solí a pepřem.

3

Ještě si připravíme dresink: Do misky dáme 6-7 lžic majonézy Hellmanns, 3 lžíce kečupu Heinz, lžičku hořčice, lžičku javorového sirupu, sůl, pepř a podle chuti několik kapek citronové šťávy. Dresink dobře vymícháme. Omyjeme petrželovou nať, vodu setřepeme, velmi drobně ji pokrájíme a přimícháme do dresinku.

4

Připravíme si zeleninovou oblohu: Omytá a osušená rajčata pokrájíme na plátky. Omyjeme 4 listy salátu a vodu z nich setřepeme. Sladkokyselé okurky nakrájíme na tenké šikmé plátky. Ještě si připravíme 4 tenké plátky tvrdého sýru. 8 tenkých plátků Anglické slaniny osmažíme v pánvi dokřupava.

5

Maso si rozdělíme na 4 díly a mokrýma rukama vytvoříme placky, silné asi 2,5 cm. V pánvi si rozpálíme olej a maso osmažíme z každé strany do zlatohněda. Smažíme je z každé strany 2-4 minuty.

6

4 velké housky nebo žemle na hamburgery rozpečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 3-4 minuty, poté je rozkrojíme v polovině. Na spodní strany housek dáme listy salátu, dresink, plátky rajčat a okurky. Na ně poklademe cibulku na víně, maso, osmaženou slaninu, přiklopíme vrchní části housek a hned podáváme.

Poznámka

K hamburgerům - hambáčům podáváme bramborové hranolky.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Domácí hamburgery
Domácí hamburgery dělám asi 3-4x ročně, na ty fastfoodové si nepotrpíme. Cibuli na víně říkáme doma cibulová marmeláda a máme ji moc rádi i jako přílohu k jiným masitým jídlům love Opečenou slaninu rodina zavrhla, že už by to bylo příliš tuků. Jinak jsme si podle receptu pochutnali a hodnotím kladně smile
 
bruschetta
Domácí hamburgery
Domácí hamburgery dělám asi 3-4x ročně, na ty fastfoodové si nepotrpíme. Cibuli na víně říkáme doma cibulová marmeláda a máme ji moc rádi i jako přílohu k jiným masitým jídlům love Opečenou slaninu a hranolky rodina zavrhla, že už by to bylo příliš tuků. Jinak jsme si podle receptu pochutnali a hodnotím kladně smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept