Jednoduchý recept

Salát z kuřecího masa a těstovin farfalle

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 54169
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

3 ks Cibulka jarní
2 ks Hrušky
400 g Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Mandle plátky
2 g Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
5 g Sůl
100 g Sýr Niva (Rokfór)
350 g Těstoviny Farfalle
4,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 594 kcal
Kilojoule 2 485kJ
20% Sacharidy 73 g
10% Tuky 8 g
50% Sodík 998 mg
70% Bílkoviny 39 g

Salát z kuřecího masa a těstovin farfalle postup přípravy receptu:

1

V hrnci si přivedeme k varu asi 700 ml osolené vody, nasypeme těstoviny a uvaříme na skus dle návodu na obalu. Slijeme přes síto, necháme okapat a dáme zchladit.

2

Kuřecí prsa opláchneme a po osušení dáme asi na 8 minut dusit na pánev s trochou vody a soli. Poté maso vyndáme na talíř, necháme vychladnout a nakrájíme na jemné proužky, které smícháme s farfalle.

3

Zralejší hrušky opláchneme, rozkrojíme na půlky a vyčistíme od jadřinců. Půlky očištěných hrušek nakrájíme na tenké proužky. Jarní cibulky po očištění nakrájíme na tenká kolečka a na teflonové pánvi bez přidání tuku orestujeme plátky mandlí. Vše přidáme k těstovinám a kuřecímu masu.

4

V míse připravíme pomocí mixéru omáčku ze sýra, 3 polévkových lžic ledové vody a smetany. Studenou omáčku přelijeme přes těstoviny, smícháme a dochutíme pepřem a solí. Poté již rovnou podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept