Jatýrka smažená v těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jatýrka smažená v těstíčku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 5417 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
300 g | Játra vepřová |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 576,8mg |
Draslík | 574,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 33g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra vepřová, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jatýrka smažená v těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Na plátky nakrájíme játra, rozmícháme vejce s mlékem, moukou, špetkou sladké papriky, osolíme, opepříme a přidáme tři lžíce sekané petrželky. |
2 | Posypeme paprikou játra, obalíme v petrželovém těstíčku a v rozpáleném oleji smažíme. |
3 | Nejdříve z jedné strany, pak otočíme a přidáme nakrájenou cibuli na kolečka. |
4 | Chvíli opékáme a ihned podáváme. |