Recept

Telecí srdce dušené na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 54174
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Kerblík
50 g Máslo čerstvé
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
2 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
2 špetka Sůl
800 g Telecí srdce
125 ml Víno bílé
4 cl Víno portské
2 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 499 kcal
Kilojoule 2 087kJ
7% Sacharidy 26 g
260% Tuky 195 g
15% Sodík 303 mg
70% Bílkoviny 40 g

Telecí srdce dušené na víně postup přípravy receptu:

1

Telecí srdce omyjeme, osušíme a rozpůlíme.

2

Opláchneme pórek a odkrojíme z něj kořínky a uvadlou zelenou část.

3

Nakrájíme ho na asi 6cm kousky a rozpůlíme je. Oškrábeme mrkev a pokrájíme také na šesticentimetrové kousky, ty pak nastrouháme na plátky a ty ještě na jemné nudličky.

4

Srdce osolíme a opepříme a zprudka orestujeme na asi 20 g rozehřátého másla. Ztlumíme teplotu, zalijeme portským vínem, přikryjeme a 10 minut dusíme.

5

Ve druhé pánvi rozpustíme zbytek másla a opečeme na něm mrkev a pórek. Zalijeme bílým vínem, přikryjeme poklicí a dusíme.

6

Hotové půlky srdce zabalíme do alobalu.

7

Do pánve, kde jsme opékali telecí srdce, vložíme podušenou zeleninu a zalijeme zakysanou smetanou. Povaříme a přidáme nadrobno nasekaný kerblík.

8

Telecí srdce pokrájíme na plátky a servírujeme se zeleninou.

Poznámka

Telecí maso prakticky neobsahuje tuk, obsahuje ale hodně minerálních látek a vitamínů řady B a také hodně bílkovin.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept