Zdravý recept

Kotlík z vařené zeleniny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 180 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 54177
Kategorie: Zelenina

Ingredience

250 g Brambory
1 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
1 ks Cuketa
800 g Hovězí kližka
0,3 ks Kapusta hlávková
100 g Karotka baby
3 ks Kosti hovězí řídké
0,3 ks Květák
2 ks Mrkev kořen
8 ks Pepř černý mletý
2 ks Petržel kořen
50 g Petržel - nať
1 ks Pórek
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 362 kcal
Kilojoule 1 515kJ
14% Sacharidy 51 g
126% Tuky 95 g
6% Sodík 121 mg
56% Bílkoviny 31 g

Kotlík z vařené zeleniny postup přípravy receptu:

1

Cibuli neloupeme, ale rozpůlíme a řeznými plochami dolů vložíme do hrnce. Opečeme dohněda a pak zalijeme vodou. Opláchneme maso a kosti a přidáme je k cibuli.

2

Oškrábeme jednu mrkev, jednu kořenovou petržel a polovinu celeru a nakrájíme nadrobno a vsypeme do hrnce. Přidáme kuličky pepře a směs přivedeme k varu. Z povrchu odebíráme pěnu. Osolíme a bez pokličky vaříme 90 minut.

3

Oškrábeme baby karotku, zbylou normální mrkev, zbylou kořenovou petržel a polovinu celeru a brambory. Květák rozebereme na jednotlivé růžičky. Kapustu pokrájíme na nudličky. Opláchneme pórek a jeho bílou část pokrájíme na kolečka. Na plátky pokrájíme omytou cuketu. Jemně nasekáme petrželku.

4

Vyndáme maso a kosti. Vývar přecedíme přes síto a vlijeme ho zpátky do hrnce. Odpaříme ho na litr objemu a pak do něj vložíme připravenou zeleninu. Vaříme 30 minut na mírné teplotě.

5

Oddělíme od masa kosti a maso přidáme k zelenině. Přidáme nasekanou petrželku.

Poznámka

Stejným způsobem můžeme připravit zeleninový kotlík s drůbežím masem. Místo brambor můžeme použít těstoviny nebo rýži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept