Recept

Zeleninové lečo po francouzsku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 54178
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 stroužek Česnek
3 ks Cibule
1 ks Cuketa
1 ks Lilek
4 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika zelená
2 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
50 g Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
50 g Tymián čerstvý
5 polévková lžíce Víno bílé
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 166 kcal
Kilojoule 696kJ
6% Sacharidy 23 g
12% Tuky 9 g
11% Sodík 214 mg
7% Bílkoviny 4 g

Zeleninové lečo po francouzsku postup přípravy receptu:

1

Uvaříme si vodu, ve které spaříme rajčata, rozkrájíme je na čtvrtiny a odstraníme semínka. Omyjeme lilek a cuketu. Nakrájíme zeleninu na plátky. Lilkové plátky posolíme a nechám 20 minut odležet. Papriky omyjeme a rozpůlíme, pokrájíme je na nudličky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky. Česnek oloupeme a rozmačkáme.

2

Na velké pánvi rozehřejeme olej a vložíme cibuli a česnek. Podusíme a přidáme rajčata a papriky. Zalijeme vínem a dusíme 10 minut.

3

Vmícháme cuketu a lilek. Osolíme a opepříme. Přidáme rozmarýn a tymián. Pokud chceme, aby lečo bylo husté a měkké, dusíme ho ještě o 10 minut déle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept