Jednoduchý recept

Noky z lososa s podušenými okurkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 54180
Kategorie: Zelenina

Ingredience

Na dušenou okurku
500 g Brambory
1 ks Cibule
40 g Máslo čerstvé
250 ml Masový vývar
2 ks Okurky
2 špetka Pepř bílý
2 špetka Sůl
2 polévková lžíce Zakysaná smetana
Na noky
2 polévková lžíce Citronová šťáva
50 g Kopr čerstvý
400 g Losos - filety
2 špetka Pepř bílý
200 ml Smetana 16% (pochoutková)
2 špetka Sůl
2 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 385 kcal
Kilojoule 1 611kJ
6% Sacharidy 22 g
28% Tuky 21 g
28% Sodík 560 mg
50% Bílkoviny 28 g

Noky z lososa s podušenými okurkami postup přípravy receptu:

1

Oškrábeme brambory a nakrájíme je na kostičky o velikosti 1 centimetr. Oloupeme cibuli a nasekáme nadrobno. Oloupeme okurky, podélně je rozřízneme a vybereme z nich semínka. Půlky okurek pak pokrájíme na plátky o tloušťce asi 1 centimetr.

2

Do kastrolu vložíme máslo a necháme rozpustit. Dáme na něj cibuli, kterou necháme zesklovatět. Přidáme brambory, opečeme, osolíme a opepříme a zalijeme vývarem. Přikryjeme poklicí a dusíme asi 8 minut.

3

Přichystáme lososové noky. Plátky lososa pokrájíme na kostičky a rozmixujeme v mixéru. Přidáme smetanu a bílky a dál mixujeme. Osolíme, opepříme a přichutíme citronovou šťávou. Necháme v chladničce vychladit.

4

Okurky vložíme k bramborám, vmícháme zakysanou smetanu a přikryjeme poklicí. Dusíme doměkka 15 minut.

5

Z lososové hmoty tvoříme noky a pokládáme je na okurky. Několik minut prohřejeme a pak podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept