Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 54181
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

20 ks Krevety tygří - loupané
1 ks Limetka
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř 4 barev
60 g Strouhanka
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Voda pitná
Dip
1 stroužek Česnek
170 g Majonéza
1 polévková lžíce Ocet rýžový
2 polévková lžíce Okurka salátová
1 špetka Pepř bílý
10 g Petržel - nať
1 ks Šalotka
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 651 kcal
Kilojoule 2 723kJ
7% Sacharidy 25 g
80% Tuky 60 g
24% Sodík 474 mg
11% Bílkoviny 6 g

Tygří krevety s dipem postup přípravy receptu:

1

Krevety očistěte a do každé z krevet udělejte tři zářezy. Krevety položte a lehce na ně zatlačte, aby došlo k porušení tkáně, tím se tolik nekroutí.

2

Do menší misky rozklepněte vejce a přilijte 1 lžíci vody, vše dobře ušlehejte. V další misce smíchejte mouku, pepř a sůl. Každou krevetu obalte v mouce, vajíčku a ve strouhance.

3

Připravte si dip. V misce smíchejte majonézu, nasekanou okurku, ocet, šalotku, petržel, česnek, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte.

4

Nechte odležet v ledničce.

5

Na hlubší pánev nalijte olej, rozpalte a smažte krevety, dokud nebudou dozlatova. Poté nechte okapat na ubrousku. Krevety podávejte s dipem a kousky limetky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept