Jednoduchý recept

Těstovinové lívance se zeleninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 54188
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 ks Kukuřice
50 g Máslo čerstvé
25 g Mouka pšeničná hladká
4 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
1,5 dl Smetana 16% (pochoutková)
1 kávová lžička Sůl
350 g Těstoviny Vermicelli
3 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 742 kcal
Kilojoule 3 103kJ
34% Sacharidy 122 g
34% Tuky 26 g
14% Sodík 289 mg
17% Bílkoviny 10 g

Těstovinové lívance se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Papriku podélně rozkrojíme, odstraníme z ní jadřinec, opláchneme ji studenou vodu a nakrájíme na malé kostičky. Pórek očistíme, opláchneme vodou a nakrájíme na kolečka. Očistěné a omyté žampiony nakrájíme na plátky.

2

Klasy kukuřice uvaříme v 300 ml mírně osolené vody, pak je ochladíme studenou vodou, okrájíme z nich zrna a necháme je okapat.

3

Do hrnce s osolenou vroucí zbylou vodou dáme vařit těstoviny. Těstoviny uvařené podle návodu na obalu al dente scedíme, necháme okapat a vrátíme zpět do hrnce.

4

V pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla a krátce v něm osmažíme nakrájenou papriku.

5

V míse ušleháme vajíčka, smetanu a mouku. Pak přidáme zrna kukuřice a kostičky osmažené papriky, podle chuti opepříme a osolíme. Směs přendáme do hrnce k těstovinám a vše důkladně promícháme.

6

Zbývající máslo a 2 lžíce oleje rozehřejeme v pánvi a smažíme v ní z obou stran dozlatova lívanečky, které vytváříme z připravené těstovinné směsi.

7

V druhé pánvi rozehřejeme zbývající olej a krátce v něm osmažíme kolečka pórku a plátky žampionů.

8

Upečené lívanečky rozložíme na servírovací talíře, přidáme k nim osmažený pórek se žampiony a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept