Pestrá zeleninová pánev s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pestrá zeleninová pánev s bylinkami
Pestrá zeleninová pánev s bylinkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 54193 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
10 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule červená |
10 g | Citronová tráva |
200 g | Cuketa |
3 g | Hořčičné semínko |
4 g | Kmín římský |
200 g | Lilek |
1 dl | Olej sezamový |
200 g | Paprika zelená |
5 g | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata |
50 g | Sezam - semena |
8 g | Sůl |
5 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 2,3mg |
Draslík | 807,2mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 68,8mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citronová tráva, Cuketa, Hořčičné semínko, Kmín římský, Lilek, Olej sezamový, Paprika zelená, Rajčata, Sezam - semena, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pestrá zeleninová pánev s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek nasekáme najemno, lilek a cuketu oloupeme a nakrájíme na nudličky, rajčata na malé kousky a papriky bez jádřinců na větší kusy. |
2 | Ve woku rozpálíme 2 lžíce oleje a necháme zpěnit cibuli s česnekem. Na menší pánvi postupně na oleji orestujeme zvlášť papriku, lilek s cuketou a rajčata a vše přidáme do woku na opečenou cibuli a česnek. Okořeníme hořčičným semínkem, osolíme, opepříme, posypeme římským kmínem, podlijeme vývarem a necháme 2 minuty podusit. Nakonec vmícháme nasekanou bazalku a citronovou trávu a ještě 2 minuty prohříváme. Podáváme posypané sezamem. |