Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 54194
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 polévková lžíce Ocet rýžový
4 ks Řasa Nori
300 g Rýže na sushi
0,5 kávová lžička Wasabi pasta
Náplň
85 g Houby enoki
60 g Kedlubna
100 g Ředkvička
100 g Sýr sójový - Tofu
Přísady
1 dl Omáčka sojová - Tamari
0,5 kávová lžička Wasabi pasta

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 282 kcal
Kilojoule 1 179kJ
7% Sacharidy 25 g
23% Tuky 17 g
91% Sodík 2 g
17% Bílkoviny 10 g

Houbové sushi postup přípravy receptu:

1

Do větší mísy vlijeme teplou vodu s octem, ve které si namáčíme ruce při tvarování rýže, aby se nelepila. Plátek řas Nori položíme na bambusové prostírání, poté rovnoměrně rozložíme připravenou rýží.

2

Asi 7 cm od kraje naneseme podélně proužek pasty wasabi. Vedle proužku wasabi naskládáme houby enoki, proužky ředkvičky, kedlubny a Tofu.

3

Prsty přidržujeme náplň a opatrně pomocí bambusového prostírání zabalíme. Po zavinutí rolku poválíme, aby byla souměrná. Rozbalíme prostírání a roládu položíme na prkénko. Takto připravíme další 3 rolády.

4

Ostrým nožem rolku na konci odřízneme. Nůž namočíme do octové vody a krájíme na 6 dílků. Otočíme náplní nahoru.

5

Podáváme se sójovou omáčkou a pastou wasabi.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept