Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 54195

Ingredience

0,5 kávová lžička Balsamico ocet
1 l Bujón slepičí
4 plátek Chléb konzumní
1 polévková lžíce Majoránka čerstvá
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
80 g Sýr Čedar
1 kávová lžička Sůl mořská
10 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 277 kcal
Kilojoule 1 158kJ
2% Sacharidy 7 g
33% Tuky 25 g
61% Sodík 1 g
12% Bílkoviny 7 g

Party česnečka postup přípravy receptu:

1

česnek nakrájíme na tenké plátky. V hrnci si rozehřejeme olivový olej a česnek orestujeme dozlatova.

2

V jiném hrnci si přivedeme k varu drůbeží bujón, dáme do něj orestovaný česnek, podle chuti bujón dosolíme, opepříme a přimícháme asi 0.5 lžičky octa Balsamico. Zmírníme teplotu a pod poklicí pomalu vaříme přibližně 30 minut.

3

Mezitím si omyjeme petrželku, pažitku a čerstvou majoránku. Bylinky drobně pokrájíme, pažitku si odložíme do misky. Chleba nakrájíme na kostičky a dáme ho do pekáče. Přidáme petrželku s majoránkou, které promícháme s s pokrájeným chlebem a vše přelijeme rozpuštěným máslem. Chleba dáme do předehřáté trouby na 200°C. Opečeme ho asi 5 - 7 minut dozlatova.

4

Do talířů rozdělíme opečené kostky chleba, přelijeme je česnečkou, dochutíme pažitkou, nastrouhaným sýrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept