Jednoduchý recept

Těstovinový koláč se žampiony a paprikou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 54197
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Cibule
75 g Máslo čerstvé
1,5 dl Mléko polotučné
1 špetka Muškátový oříšek
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Sýr Parmezán
250 g Těstoviny konzumní
3 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 499 kcal
Kilojoule 2 090kJ
15% Sacharidy 53 g
32% Tuky 24 g
18% Sodík 364 mg
31% Bílkoviny 18 g

Těstovinový koláč se žampiony a paprikou postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě podle návodu na obalu al dente, poté je scedíme, vrátíme do hrnce, promícháme s třetinou množství másla a rozložíme je do vymazané dortové formy s oddělitelným dnem.

2

Papriku podélně rozkrojíme, odstraníme z ní jádřinec, opláchneme ji studenou vodou a nakrájíme na tenké proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme je na plátky.

3

V nízkém hrnci rozehřejeme zbylé máslo a necháme v něm zesklovatět cibuli. Pak přidáme nakrájené žampiony a papriku a vše za stálého míchání krátce - přibližně 2 až 3 minuty - smažíme. Zeleninu dáme do formy na uvařené těstoviny.

4

V míse ušleháme vejce, smetanu a mléko, směs ochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí, nalijeme ji do formy a vše posypeme nastrouhaným sýrem.

5

Koláč pečeme přibližně 40 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů, dokud neztuhne náplň a sýr nemá zlatavou barvu. Pak koláč opatrně vyndáme z formy, rozkrájíme na porce, dáme na servírovací talíře a podáváme.

Poznámka

Můžeme použít různé druhy těstovin. Vhodnou přílohou je rajčatový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept