Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 54201
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 kávová lžička Cukr moučkový
125 g Kaviár
4 ks Řasa Nori
300 g Rýže na sushi
32 ks Hřebenatka
2 polévková lžíce Ocet vinný
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 582 kcal
Kilojoule 2 435kJ
8% Sacharidy 28 g
32% Tuky 24 g
68% Sodík 1 g
115% Bílkoviny 65 g

Sushi s hřebenatkami postup přípravy receptu:

1

Připravíme si plech, na který rozložíme potravinářskou fólii.

2

Hřebenatky očistíme tak, aby z nich zbyl jen bílý sval. Do malé misky dáme 2 lžíce octa, cukr a sůl, přihodíme hřebenatky a promícháme. Necháme odstát asi 20 minut. Hřebenatky scedíme a vyložíme na připravený plech.

3

Do větší mísy nalijeme teplou vodu s octem, kam si namáčíme ruce, aby se rýže nelepila. Rýži rozložíme na hřebenatky a pevně stlačíme ke dnu. Vrstvu uhladíme, aby byla rovnoměrná.

4

Na vrstvu rýže rozetřeme kaviár. Připravíme si pláty řas a rozložíme na rýži, opět přimáčkneme. Takto vytvoříme ještě jednu vrstvu.

5

Naskládané suroviny přeložíme fólií a zatížíme dalším pekáčkem s vodou. Necháme asi 25 minut odležet. Poté rozbalíme fólii a koláč vyklopíme na prkénko. Pomalu odstraníme zbytek fólie a koláč rozkrájíme na středně velké kousky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept