Recept

Zmrzlina z olivového oleje

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 54204

Ingredience

200 g Cukr krupice
4 polévková lžíce Mandle
5 dl Mléko plnotučné
35 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 ml Olej olivový extra panenský
2 polévková lžíce Ořechy vlašské
4 polévková lžíce Sirup javorový
6 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 275 kcal
Kilojoule 1 149kJ
7% Sacharidy 25 g
24% Tuky 18 g
0% Sodík 8 mg
11% Bílkoviny 6 g

Zmrzlina z olivového oleje postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme 5 dl mléka a pomalu ho zahříváme. Do mísy dáme 6 čerstvých žloutků, cukr a mouku. Vše utřeme do pěny, kterou pomocí stěrky dáme do vlažného mléka a za stálého míchání přivedeme k varu. Stále mícháme, až směs začne houstnout. Když má konzistenci pudinku, hrnec odstavíme z plotny a krém necháme vychladnout.

2

Do téměř studeného krému budeme postupně zašlehávat olivový olej elektrickým šlehačem. Vyšlehaný krém dáme do mísy, kterou zakryjeme a vložíme na 6 - 8 hodin do mrazničky. Během té doby několikrát krém promícháme, aby nezkrystalizoval.

3

Mezitím si na suché pánvi opražíme dozlatova posekané loupané mandle a vlašské ořechy.

4

Zmrzlinu ve tvaru kopečků dáme do misek, posypeme mandlemi a ořechy, pokapeme javorovým sirupem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept