Jednoduchý recept

Těstoviny s pórkem, olivami a tofu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 54208
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 stroužek Česnek
150 g Fazolové lusky zelené
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
50 g Olivy zelené
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
2 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Sýr Parmezán
200 g Sýr sójový - Tofu
400 g Těstoviny konzumní
2 l Voda pitná
150 g Hrachové lusky

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 632 kcal
Kilojoule 2 643kJ
26% Sacharidy 94 g
26% Tuky 20 g
36% Sodík 719 mg
36% Bílkoviny 20 g

Těstoviny s pórkem, olivami a tofu postup přípravy receptu:

1

Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na přibližně 5 cm dlouhé kousky. Lusky cukrového hrášku překrájíme, fazolky rozkrájíme na přibližně 2,5 cm dlouhé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Olivy vypeckujeme. Tofu nakrájíme na malé kostičky.

2

V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a nakrájený pórek a fazolky v ní uvaříme doměkka. Pak vše scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

3

Ve velkém hrnci s vařící osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké a zůstaly pevné. Uvařené těstoviny scedíme, promícháme se lžící oleje, opepříme je a osolíme.

4

V pánvi rozehřejeme zbývající olej a máslo, přidáme česnek a tofu a vše krátce smažíme. Potom vmícháme hrášek a smažíme ještě asi minutu. Do pánve přidáme uvařený pórek, fazolky a olivy a vše prohřejeme. Pak opatrně přimícháme uvařené těstoviny, směs dochutíme pepřem a solí, rozdělíme na servírovací talíře, posypeme nastrouhaným Parmazánem a podáváme.

Poznámka

Můžeme použít různé druhy tzv. krátkých těstovin.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept