Výborná zelňačka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Výborná zelňačka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 5421 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
4 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
100 g | Klobása Dunajská |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Nové koření celé |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
100 g | Párky jemné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 56,8mg |
Draslík | 626,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 372,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Nové koření celé, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská, Mouka pšeničná hladká T 650, Párky jemné, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Výborná zelňačka postup přípravy receptu:
1 | Osmahneme cibuli na oleji, přidáme nakrájenou klobásu a párek, zasypeme paprikou, osmahneme a přilijeme vodu. |
2 | Přidáme zelí, brambory, bobkový list, nové koření a pepř. |
3 | Když jsou brambory téměř měkké, polévku zahustíme smetanou smíchanou s hladkou moukou a povaříme. |
Opravdu výborná polévka. Měla jsem moc dobré klobásy od šikovného řezníka, takže jsem použila ty.