Jednoduchý recept

Výborná zelňačka

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Výborná zelňačka 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 5421
Kategorie: Polévky

Ingredience

1 ks Bobkový list
4 ks Brambory
1 ks Cibule
100 g Klobása Dunajská
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Nové koření celé
2 polévková lžíce Olej stolní
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
100 g Párky jemné
1 špetka Pepř černý mletý
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
500 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 472 kcal
Kilojoule 1 974kJ
6% Sacharidy 22 g
50% Tuky 37 g
4% Sodík 77 mg
25% Bílkoviny 14 g
Výborná zelňačka
  • Výborná zelňačka
  • 1
  • Výborná zelňačka
  • 2
  • Vložit obrázek

Výborná zelňačka postup přípravy receptu:

1

Osmahneme cibuli na oleji, přidáme nakrájenou klobásu a párek, zasypeme paprikou, osmahneme a přilijeme vodu.

2

Přidáme zelí, brambory, bobkový list, nové koření a pepř.

3

Když jsou brambory téměř měkké, polévku zahustíme smetanou smíchanou s hladkou moukou a povaříme.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Výborná zelňačka
Opravdu výborná polévka. Měla jsem moc dobré klobásy od šikovného řezníka, takže jsem použila ty.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept