Recept

Základní cibulačka s ementálem, jarní cibulkou a pórkem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 54212
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 ks Bageta
2 ks Bobkový list
4 ks Cibule
4 ks Cibulka jarní
1 l Hovězí vývar základní
60 g Máslo čerstvé
3 špetka Pepř bílý
1 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
80 g Sýr Ementál (Primátor)

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 499 kcal
Kilojoule 2 088kJ
17% Sacharidy 61 g
26% Tuky 20 g
64% Sodík 1 g
38% Bílkoviny 21 g

Základní cibulačka s ementálem, jarní cibulkou a pórkem postup přípravy receptu:

1

4 velké cibule, 4 jarní cibulky a 1 malý pórek očistíme, omyjeme, nakrájíme na tenké plátky. Ementál nastrouháme, malou bagetu rozkrájíme na plátky.

2

V hrnci rozehřejeme máslo, na něm zpěníme všechnu cibuli s pórkem a za častého míchání, při mírnější teplotě, osmažíme téměř dorůžova pod pokličkou. Budeme ji zároveň smažit i dusit asi 20 - 25 minut. Poté přilijeme čistý hovězí vývar, přidáme bobkový list a polévku budeme pomalu vařit 30 minut. Dochutíme ji solí, pepřem, nalijeme ji do ohnivzdorných misek, navrch každé misky položíme plátky bagetky, posypeme je sýrem a misky s cibulačkou dáme do předehřáté trouby na 220°C zapéct. Zapékáme přibližně 7 minut, jen do doby, kdy se sýr roztopí. Cibulačku hned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept