Rigatoni s drůbežími játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rigatoni s drůbežími játry
Rigatoni s drůbežími játry
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | wallisova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 54213 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
50 g | Bazalka |
400 g | Játra drůbeží |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Paprika červená |
2 g | Pepř černý mletý |
200 g | Pórek |
5 g | Sůl |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 400,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Paprika červená, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rigatoni s drůbežími játry postup přípravy receptu:
1 | Pórek s paprikou opláchneme a osušíme. Pórky podélně rozkrojíme, nakrájíme na tenké proužky, papriku rozkrojíme, očistíme od bílé dužiny a semínek, znova opláchneme a nakrájíme na tenké proužky. |
2 | Ve velkém hrnci přivedeme k varu 4 litry osolené vody, uvaříme rigatoni na skus podle návodu na obalu, slijeme přes síto a dáme okapat. |
3 | Mezitím opláchneme drůbeží játra, osušíme a nakrájíme na proužky. Na pánvi rozpálíme olivový olej a krátce játra opečeme. Osolíme, opepříme, vyndáme na talíř a dáme na teplé místo. |
4 | Nakrájený pórek a papriku podusíme na olivovém oleji za stálého míchání 3 - 4 minuty. |
5 | Smícháme dohromady játra, zeleninu, těstoviny, lehce protřeseme, rozdělíme na předehřáté talíře a ozdobíme nasekanou bazalkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.