Jednoduchý recept

Rigatoni s drůbežími játry

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 54213
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

50 g Bazalka
400 g Játra drůbeží
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 ks Paprika červená
2 g Pepř černý mletý
200 g Pórek
5 g Sůl
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 205 kcal
Kilojoule 857kJ
3% Sacharidy 12 g
11% Tuky 8 g
34% Sodík 676 mg
36% Bílkoviny 20 g

Rigatoni s drůbežími játry postup přípravy receptu:

1

Pórek s paprikou opláchneme a osušíme. Pórky podélně rozkrojíme, nakrájíme na tenké proužky, papriku rozkrojíme, očistíme od bílé dužiny a semínek, znova opláchneme a nakrájíme na tenké proužky.

2

Ve velkém hrnci přivedeme k varu 4 litry osolené vody, uvaříme rigatoni na skus podle návodu na obalu, slijeme přes síto a dáme okapat.

3

Mezitím opláchneme drůbeží játra, osušíme a nakrájíme na proužky. Na pánvi rozpálíme olivový olej a krátce játra opečeme. Osolíme, opepříme, vyndáme na talíř a dáme na teplé místo.

4

Nakrájený pórek a papriku podusíme na olivovém oleji za stálého míchání 3 - 4 minuty.

5

Smícháme dohromady játra, zeleninu, těstoviny, lehce protřeseme, rozdělíme na předehřáté talíře a ozdobíme nasekanou bazalkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept