Jednoduchý recept

Ravioli se svatojakubskými mušlemi

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 54215
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

500 g Chřest bílý
50 g Kerblík
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
8 ks Mušle svatojakubské
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
100 g Smetana 16% (pochoutková)
5 g Sůl
3 ks Vejce slepičí
300 ml Víno šumivé (sekt)
4,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 671 kcal
Kilojoule 2 805kJ
18% Sacharidy 65 g
45% Tuky 33 g
35% Sodík 702 mg
38% Bílkoviny 22 g

Ravioli se svatojakubskými mušlemi postup přípravy receptu:

1

Kerblík opláchneme, vytřepeme a tři čtvrtiny lístků odtrháme od stonků. Připravíme mixér, vložíme vejce, polovinu kávové lžičky soli, 3 polévkové lžíce olivového oleje, lístky kerblíku, vše umixujeme. Do vzniklé směsi postupně přidáme 300 g mouky a (nejlépe ručně) postupně vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie, poté ho dáme odležet zhruba na půl hodiny do lednice.

2

Připravíme chřest - omyjeme, oloupeme slupku a odkrojíme dřevnaté části. Do menšího hrnce nalijeme 0,25 l šumivého vína, 0,25 l vody a špetku soli, vhodíme slupky, odkrojené části chřestu, vaříme zhruba 10 minut. Vývar potom slijeme přes síto.

3

Očištěné stonky chřestu nakrájíme na 3 cm kousky a vhodíme do připraveného vývaru, vaříme zhruba 18 minut. Během vaření sbíráme pěnu, po uvaření necháme chřest ležet ve 100 ml vývaru.

4

Z lednice vyndádáme těsto na ravioli, tence rozválíme a nožem nebo radýlkem vykrijíme 20 čtverců o rozměrech 10 x 10 cm.

5

Zbývající mouku smícháme s půlkou polévkové lžíce másla, vypracujeme kuličku, tu rozmícháme ve smetaně a zbylém chřestovém vývaru. Omáčku je třeba pomalu vařit alespoň 10 minut.

6

Svatojakubské mušle omyjeme, důkladně osušíme a vhodíme na pánev, kde jsme rozpálili 1 lžíci olivového oleje. Opékáme po všech stranách zhruba 2 minuty. Osolíme, přikryjeme pokličkou, necháme na vypnuté vlažné plotýnce.

7

Během opékání mušlí přivedeme k varu přibližně 4 litry osolené vody a vaříme ravioli 2 minuty. Mezitím postupně přidáme zbývající máslo a šumivé víno do omáčky, dochutíme solí. Přidáme i uvařený chřest. Slijeme ravioli, krátce necháme okapat a rozložíme na předehřáté talíře, přelijeme je teplou omáčkou, navrch přidáme mušle a ozdobíme stonky kerblíku.

Poznámka

Servírujeme teplé. Pokud je šumivé víno suché, můžeme dle chuti do omáčky přidat špetku cukru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept