Jednoduchý recept

Těstoviny s kuřecím masem a žampiony

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 54218

Ingredience

1 hrst Bazalka
1 kávová lžička Hořčice
200 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1,5 dl Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
400 g Těstoviny Rigatoni
1 l Voda pitná
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 790 kcal
Kilojoule 3 303kJ
15% Sacharidy 53 g
64% Tuky 48 g
10% Sodík 208 mg
20% Bílkoviny 11 g

Těstoviny s kuřecím masem a žampiony postup přípravy receptu:

1

Žampiony očistíme, opláchneme studenu vodou a okapané nakrájíme na tenké plátky.

2

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a pokrájíme na nudličky. Do hrnce s osolenou vařící vodou dáme vařit těstoviny. V pánvi rozehřejeme polovinu másla a za stálého míchání v něm opečeme ze všech stran nakrájené kuřecí maso. Opečené maso vložíme do zapékací mísy a umístíme do mírně vyhřáté trouby.

3

Do pánve nasypeme plátky žampionů, krátce je opečeme, dochutíme hořčicí, pepřem a solí. Ke změklým houbám přimícháme smetanu a omáčku krátce povaříme.

4

Měkké žampiony se smetanou přendáme do zapékací mísy k masu, vše promícháme a necháme 10 minut zapékat v troubě, kterou jsme předehřáli na 190 stupňů.

5

Uvařené těstoviny slijeme, v hrnci je promícháme se zbývajícím máslem a rozdělíme na servírovací talíře. Přidáme k nim maso zapečené s houbami, vše posypeme jemně nasekanou bazalkou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Čerstvé žampiony můžeme v receptu nahradit žampiony sterilovanými, které před přípravou důkladně opláchneme studenou vodou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept