Těstoviny Penne s vařeným lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny Penne s vařeným lososem
Těstoviny Penne s vařeným lososem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 54222 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
1 hrst | Kopr čerstvý |
600 g | Losos - filety |
90 g | Máslo čerstvé |
1,5 dl | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Těstoviny penne |
1,5 dl | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 108,8mg |
Draslík | 571,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 414,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony, Kopr čerstvý, Losos - filety, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny Penne s vařeným lososem postup přípravy receptu:
1 | Citron důkladně omyjeme studenou vodou a nakrájíme na kolečka. Kopr omyjeme, okapaný nasekáme na jemno. Porce lososa omyjeme studenou vodou. |
2 | Ve větší pánvi rozpustíme třetinu másla, přilijeme víno, vložíme do ní jemně nasekaný kopr a plátky citronu, mírně opepříme, osolíme. Do pánve vložíme porce ryby, přikryjeme pokličkou a necháme 10 minut vařit na mírném ohni. Do hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit těstoviny. |
3 | Měkké porce lososa opatrně vyjmeme z pánve, stáhneme z nich kůži, odstraníme větší kosti a maso dáme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby. V menší pánvi rozehřejeme zbývající máslo, přimícháme mouku a připravíme si světlou jíšku. K ní přimícháme mléko a 5 lžic tekutiny z pánve, ve které jsme vařili maso. Omáčku dochutíme citronovou šťávou, podle chuti opepříme, osolíme a necháme 5 - 10 minut vařit, až zhoustne. |
4 | Uvařené těstoviny slijeme, promícháme s olivovým olejem a rozdělíme na talíře. Přidáme k nim lososa, vše přelijeme omáčkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.