Jednoduchý recept

Těstoviny Penne s vařeným lososem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 54222
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
1 ks Citrony
1 hrst Kopr čerstvý
600 g Losos - filety
90 g Máslo čerstvé
1,5 dl Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
400 g Těstoviny penne
1,5 dl Víno bílé
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 775 kcal
Kilojoule 3 244kJ
23% Sacharidy 82 g
37% Tuky 27 g
16% Sodík 319 mg
79% Bílkoviny 44 g

Těstoviny Penne s vařeným lososem postup přípravy receptu:

1

Citron důkladně omyjeme studenou vodou a nakrájíme na kolečka. Kopr omyjeme, okapaný nasekáme na jemno. Porce lososa omyjeme studenou vodou.

2

Ve větší pánvi rozpustíme třetinu másla, přilijeme víno, vložíme do ní jemně nasekaný kopr a plátky citronu, mírně opepříme, osolíme. Do pánve vložíme porce ryby, přikryjeme pokličkou a necháme 10 minut vařit na mírném ohni. Do hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit těstoviny.

3

Měkké porce lososa opatrně vyjmeme z pánve, stáhneme z nich kůži, odstraníme větší kosti a maso dáme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby. V menší pánvi rozehřejeme zbývající máslo, přimícháme mouku a připravíme si světlou jíšku. K ní přimícháme mléko a 5 lžic tekutiny z pánve, ve které jsme vařili maso. Omáčku dochutíme citronovou šťávou, podle chuti opepříme, osolíme a necháme 5 - 10 minut vařit, až zhoustne.

4

Uvařené těstoviny slijeme, promícháme s olivovým olejem a rozdělíme na talíře. Přidáme k nim lososa, vše přelijeme omáčkou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept