Losos sashimi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos sashimi
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 54232 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Kedlubna |
450 g | Losos - filety |
Přísady | |
---|---|
1 dl | Omáčka sojová - Tamari |
0,5 kávová lžička | Wasabi pasta |
1 polévková lžíce | Zázvor nakládaný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 58,5mg |
Draslík | 438,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kedlubna, Losos - filety, Wasabi pasta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sojová - Tamari, Zázvor nakládaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos sashimi postup přípravy receptu:
1 | Lososa zbavíme kůže a naporcujeme na 3 cm široké čtverečky. Maso položíme na prkénko a krájíme ho proti vláknu na tenké plátky. Čtverců bychom měli vytvořit cca 30. |
2 | Plátky lososa položíme na talíř, přidáme hromádku nudliček z kedlubny. Do menších misek dáme sójovou omáčku, pastu wasabi a zázvor. Trochu pasty wasabi smícháme se sójovou omáčkou, do té potom namáčíme maso. Podáváme s nakládaným zázvorem. |
Poznámka
Servírujeme studené.