Hrušky s pikantní Mozzarelou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrušky s pikantní Mozzarelou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 54233 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
3 ks | Hrušky |
3 ks | Mozzarella |
2,5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1,5 polévková lžíce | Sirup javorový |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 59,3mg |
Draslík | 188,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Hrušky, Mozzarella, Sirup javorový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrušky s pikantní Mozzarelou postup přípravy receptu:
1 | Zralé sladké, ale polotvrdé hrušky se zdravou slupkou omyjeme, osušíme, rozkrájíme na poloviny a odstraníme jádřince. Hrušky nebudeme loupat, nakrájíme je na plátky silné asi 5 - 7 mm, rozložíme je ozdobně na mísu tak že mezi plátky necháme mezery, pokapeme javorovým sirupem. Chilli papričku omyjeme, osušíme, rozkrájíme a zbavíme semínek, poté ji nasekáme na drobné kousky. Mozzarelu nakrájíme na plátky, ty položíme mezi plátky hrušek. Mozzarelu posypeme mořskou solí, pokapeme extra olivovým olejem, posypeme kousky chilli a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.