Tuňák se saké omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 37 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňák se saké omáčkou
Celkový čas: | 37 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 54235 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 kávová lžička | Cukr krupice |
40 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Olej sezamový |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Omáčka sojová - Tamari |
1 špetka | Sůl |
800 g | Tuňák obecný |
1 polévková lžíce | Víno rýžové japonské - Mirin |
60 ml | Víno Saké |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 88,0mg |
Draslík | 514,2mg |
Vláknina | 187,5mg |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Olej sezamový, Olej slunečnicový, Sůl, Tuňák obecný, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Omáčka sojová - Tamari, Víno rýžové japonské - Mirin mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno Saké nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňák se saké omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Tuňáka očistíme a zbavíme kostí, pokud nějaké najdeme. Rybu osolíme. |
2 | Na středně velké pánvi rozpálíme olej. Na olej položíme tuňáka kůží dolů a smažíme asi 4 minuty. Snížíme teplotu a rybu otočíme, smažíme dokud ryba nezbělá. Rybu odložíme stranou. |
3 | Pánev otřeme z oleje a dáme do ní máslo, přilijeme saké, sójovou omáčku, mirin, cukr a zázvor. Povaříme dokud se cukr nerozpustí. Vaříme asi 3 minuty, dokud směs nezhoustne. Takto připravenou omáčkou přelijeme tuňáka a můžeme podávat. |