Jednoduchý recept

Špenátové fettuccine s tuňákovými steaky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 54238

Ingredience

125 g Baby špenát
2 polévková lžíce Bazalka
2 polévková lžíce Citronová šťáva
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
3 polévková lžíce Olej olivový
2 g Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Pšeničná krupice
3 ks Rajčata
4 polévková lžíce Sýr Parmezán
5 g Sůl
600 g Tuňák obecný
3 ks Vejce slepičí
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 589 kcal
Kilojoule 2 464kJ
13% Sacharidy 46 g
28% Tuky 21 g
43% Sodík 856 mg
93% Bílkoviny 52 g

Špenátové fettuccine s tuňákovými steaky postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme špenát do těsta, přebereme, omyjeme, hned vložíme do hrnce s horkou vodou, na středním plameni necháme špenát zavadnout, slijeme přes síto a rychle zchladíme ledovou vodou. Z listů špenátů vymačkáme vodu a rozmixujeme je.

2

Špenát smícháme s moukou a krupicí, jednou polévkovou lžicí olivového oleje, vejci a trochou soli s pepřem. Důkladně vypracujeme těsto. Pokud by bylo příliš vlhké, přidáme mouku. Těsto dáme odležet na chladnější místo přibližně na hodinu.

3

Bazalku opláchneme, sušíme, odtrháme lístky od stonku a nakrájíme je na proužky. Připravíme vroucí vodu, slupku rajčat křížem nakrojíme, přelijeme vroucí vodou rajčata, zchladíme a oloupeme. Rajčata zbavíme semínek, nakrájíme na kostičky.

4

Vezmeme těsto, velmi tence je vyválíme na válu posypaném moukou nebo použijeme strojek na těstoviny a nakrájíme na proužky. Těstoviny vaříme v hrnci s alespoň 4 litry osolené vody 2 - 3 minuty (na skus). Slijeme, necháme krátce okapat, smícháme s rajčaty a bazalkou.

5

Omyté steaky tuňáka osušíme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme. Na pánvi rozpálíme zbylou část olivového oleje a opékáme steaky po obou stranách 2 - 3 minuty.

6

Těstoviny rozdělíme na předehřáté talíře, přidáme tuňáka, posypeme parmazánem a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept