Rýže s krájenou omeletou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýže s krájenou omeletou
Rýže s krájenou omeletou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 54240 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
100 g | Bambusové výhonky konzervované |
150 g | Hrášek |
100 g | Mrkev kořen |
80 ml | Olej sezamový |
40 ml | Omáčka sójová |
40 ml | Omáčka ústřicová |
50 g | Pažitka |
350 g | Rýže jasmínová |
250 g | Shiitake houby |
7 g | Sůl |
40 ml | Tamarindová šťáva |
4 ks | Vejce slepičí |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 777,1mg |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bambusové výhonky konzervované, Hrášek, Olej sezamový, Omáčka ústřicová, Pažitka, Shiitake houby, Sůl, Tamarindová šťáva, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Omáčka sójová, Rýže jasmínová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýže s krájenou omeletou postup přípravy receptu:
1 | Rýži propláchneme, necháme okapat a v půl litru osolené vody vaříme 15 - 20 minut, přebytečnou tekutinu slijeme. Ve woku rozpálíme 2 lžíce oleje a houby nakrájené nadrobno restujeme tak dlouho, až se všechna tekutina odpaří. Přidáme mrkev pokrájenou na nudličky, okapaný hrášek, bambusové výhonky, 5 minut podusíme, wok odstavíme. Na ploché pánvi usmažíme omeletu z ušlehaných vajec se solí, necháme ji vychladnout a rozkrájíme na proužky. Zeleninu ve woku prohřejeme, smícháme s hotovou rýží, ochutíme omáčkami a šťávou. Rozdělíme na misky, ozdobíme proužky omelety a posypeme nasekanou pažitkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.