Pikantní srnčí guláš nakyselo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní srnčí guláš nakyselo
Pikantní srnčí guláš nakyselo
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 54241 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Anýz mletý |
300 g | Červená řepa sterilovaná |
200 g | Cibule červená |
10 g | Hořčice |
2 g | Hřebíček |
4 g | Kardamom |
80 ml | Ocet malinový |
1,2 dl | Olej sezamový |
6 g | Pepř černý mletý |
600 g | Srnčí maso |
9 g | Sůl |
1 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 75,0mg |
Draslík | 695,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Červená řepa sterilovaná, Hřebíček, Kardamom, Olej sezamový, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Hořčice, Ocet malinový, Pepř černý mletý, Srnčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní srnčí guláš nakyselo postup přípravy receptu:
1 | Srnčí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé kousky a vložíme do mísy. V misce smícháme ocet, víno, hořčici, sůl, koření, směsí zalijeme maso a necháme 15 minut marinovat. Zatím scedíme nudličky sterilované řepy, necháme je okapat, oloupeme a nakrájíme cibuli na kolečka. Ve woku rozpálíme olej, naložené maso 15 minut opékáme i s marinádou, potom přidáme řepu a cibuli, ještě 5 minut dodusíme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.