Recept

Smažená zelenina a plody moře

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 54242

Ingredience

Směs zeleniny a plodů moře
1 ks Cibule
100 g Fazole nezralé světle zelené sterilované
1 ks Kedlubna
300 g Krevety tygří - loupané
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
60 ml Olej slunečnicový
100 g Olihně
25 g Petržel - nať
2 ks Ředkvička
Těstíčko
45 g Maizena - kukuřičný škrob
140 g Mouka polohrubá
1 špetka Sůl
310 ml Voda pitná
Smažená zelenina a plody moře
100 g Granule dashi
80 ml Omáčka sójová
60 ml Víno rýžové čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 212 kcal
Kilojoule 889kJ
9% Sacharidy 31 g
5% Tuky 4 g
5% Sodík 108 mg
33% Bílkoviny 19 g

Smažená zelenina a plody moře postup přípravy receptu:

1

Krevety a olihně nakrájíme na menší kousky. Kedlubnu, ředkvičky, cibuli a zelené fazolky nakrájíme na proužky. Petržel nasekáme na jemno.

2

Nakrájené plody moře, zeleninu a petržel smícháme v misce s moukou.

3

V hlubší pánvi rozpálíme olej. Mezitím si připravíme těstíčko z mouky, vody, škrobu a soli. Uděláme si ze směsi zeleniny a plodů moře hrudky a namočíme do těstíčka. Hrudky pak vhodíme do oleje a smažíme dozlatova asi 20 minut. Poté necháme odkapat na ubrousek. Podáváme s omáčkou, kterou si připravíme ze sójové omáčky, rýžového vína a dashi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept