Smažená zelenina a plody moře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená zelenina a plody moře
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 54242 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
Směs zeleniny a plodů moře | |
---|---|
1 ks | Cibule |
100 g | Fazole nezralé světle zelené sterilované |
1 ks | Kedlubna |
300 g | Krevety tygří - loupané |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 ml | Olej slunečnicový |
100 g | Olihně |
25 g | Petržel - nať |
2 ks | Ředkvička |
Těstíčko | |
45 g | Maizena - kukuřičný škrob |
140 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
310 ml | Voda pitná |
Smažená zelenina a plody moře | |
100 g | Granule dashi |
80 ml | Omáčka sójová |
60 ml | Víno rýžové čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 91,3mg |
Draslík | 193,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kedlubna, Olej slunečnicový, Olihně, Ředkvička, Sůl, Voda pitná, Víno rýžové čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Maizena - kukuřičný škrob, Mouka polohrubá, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Fazole nezralé světle zelené sterilované, Granule dashi nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená zelenina a plody moře postup přípravy receptu:
1 | Krevety a olihně nakrájíme na menší kousky. Kedlubnu, ředkvičky, cibuli a zelené fazolky nakrájíme na proužky. Petržel nasekáme na jemno. |
2 | Nakrájené plody moře, zeleninu a petržel smícháme v misce s moukou. |
3 | V hlubší pánvi rozpálíme olej. Mezitím si připravíme těstíčko z mouky, vody, škrobu a soli. Uděláme si ze směsi zeleniny a plodů moře hrudky a namočíme do těstíčka. Hrudky pak vhodíme do oleje a smažíme dozlatova asi 20 minut. Poté necháme odkapat na ubrousek. Podáváme s omáčkou, kterou si připravíme ze sójové omáčky, rýžového vína a dashi. |