Marinované fazolky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované fazolky
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 54243 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Chilli paprička |
350 g | Fazole bílé |
1,5 kávová lžička | Hořčice |
0,5 polévková lžíce | Majoránka čerstvá |
2,5 dl | Olej olivový extra panenský |
1,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 45,5mg |
Vláknina | 689,2mg |
Vitamín A | 392,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Chilli paprička, Paprika mletá sladká, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole bílé, Hořčice, Majoránka čerstvá, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované fazolky postup přípravy receptu:
1 | Předvařené bílé fazole z konzervy slijeme z nálevu a promyjeme v sítu tekoucí vodou, vložíme do mísy. Omyjeme malou chilli papričku, rozkrojíme ji, odstraníme semínka, drobně posekáme a přidáme k fazolím. Přidáme omytou, drobně pokrájenou pažitku s čerstvou majoránkou, sladkou červenou papriku, hořčici, sůl, směs dobře promícháme a nalijeme do zavařovací sklenice. Přidáme malý bobkový list a fazole zalijeme olivovým olejem tak, že budou zcela ponořeny. Necháme je marinovat 20 - 24 hodin. Podáváme jeko předkrm nebo chuťovku. |
Poznámka
Servírujeme studené.