Recept

Vařená čočka s bramborami a klobásou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 54244
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Bobkový list
800 g Brambory
200 g Celer bulvový
2 ks Cibule
500 g Čočka jedlá
1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
4 ks Klobása uzená
4 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Ocet vinný
2 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
50 g Petržel - nať
1 ks Pórek
100 g Slanina vepřová
2 špetka Sůl
50 g Tymián čerstvý
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 720 kcal
Kilojoule 3 011kJ
28% Sacharidy 100 g
330% Tuky 247 g
15% Sodík 299 mg
75% Bílkoviny 42 g

Vařená čočka s bramborami a klobásou postup přípravy receptu:

1

Propláchneme čočku ve vodě a necháme ji okapat, nakrájíme na kostičky slaninu, celer, mrkev i petržel oškrábeme a pokrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli, nasekáme ji na drobno.

2

V kastrolu necháme zesklovatět cibuli, potom přidáme nasekanou cibuli, zeleninu a okapanou čočku. Zalijeme vodou, vložíme tymián a bobkový list, přivedeme k varu, přidáme do vody klobásy, které jsme před tím propíchali vidličkou.

3

Vaříme asi hodinu přikryté poklicí.

4

Oškrábeme brambory, rozkrájíme je na čtvrtky. Vaříme v mírně osolené vodě.

5

Osolíme a opepříme čočku, přidáme vinný ocet. Nadrobno nasekáme petrželku, přidáme ji k k čočce. Uvařenou klobásu pokrájíme na tenké plátky a podáváme s čočkou. Hořčici servírujeme odděleně.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept