Vařený pstruh ve vývaru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařený pstruh ve vývaru
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 54245 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Cukr moučkový |
250 ml | Granule dashi |
60 ml | Omáčka sojová - Tamari |
1000 g | Pstruh |
1 ks | Šalotka |
80 ml | Víno rýžové japonské - Mirin |
125 ml | Víno Saké |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 145,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 375,0mg |
Vitamín A | 650,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Pstruh, Šalotka, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sojová - Tamari, Víno rýžové japonské - Mirin mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Granule dashi, Víno Saké nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vařený pstruh ve vývaru postup přípravy receptu:
1 | Do velké hluboké pánve nalijeme mirin, saké, sójovou omáčku, zázvor, cukr a dashi. Povaříme dokud se cukr nerozpustí. |
2 | Do ryby uděláme z každé strany tři zářezy. Ryby vložíme do pánve se šťávou a necháme vařit asi 7 minut. |
3 | Pokud rybu vaříme vcelku, nemusíme ji otáčet aby se nerozlomila, ale jen ji podléváme vývarem. |
4 | Takto uvařenou rybu přendáme na talíř, přelijeme vývarem a posypeme nakrájenou šalotkou. |
Poznámka
Můžeme podávat s nastrouhanou kedlubnou.