Tuňák s miso omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňák s miso omáčkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 54249 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
8 ks | Brambory rané |
4 ks | Cibulka jarní |
2 l | Granule dashi |
150 g | Houba shimeji |
400 g | Kedlubna |
40 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Omáčka sojová - Tamari |
1 polévková lžíce | Pasta shiro miso |
100 g | Sójová pasta Miso |
600 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
750 g | Tuňák obecný |
60 ml | Víno rýžové japonské - Mirin |
80 ml | Víno Saké |
250 g | Zelí čínské |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 55,5mg |
Draslík | 609,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,5mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Kedlubna, Sójová pasta Miso, Tuňák obecný, Zelí čínské, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Houba shimeji, Máslo čerstvé, Omáčka sojová - Tamari, Pasta shiro miso, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Víno rýžové japonské - Mirin mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Granule dashi, Víno Saké nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňák s miso omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Kedlubnu zbavíme tvrdé slupky a nakrájíme na kolečka. |
2 | Ve větším rendlíku smícháme dashi granule s vodou, miso, saké, mirin, sójovou omáčku a povaříme. Přihodíme kousky kedlubny, brambor a vaříme dokud brambory a zelenina nebude měkká. Nakonec snížíme teplotu a přidáme nakrájenou jarní cibulku a zelí. Necháme povařit asi 4 minuty. |
3 | Přihodíme maso z tuňáka, houby a necháme vařit dalších 5 minut. Potom přidáme kousky ovčího sýra a vaříme dokud se tuňák neuvaří a sýr neprohřeje. |
4 | Rendlík odstavíme a přimícháme kousky másla a lžíci miso pasty. Takto hotovou polévku ihned podáváme. |