Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 54250
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 g Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
250 g Rajčata
5 g Sůl
400 g Těstoviny Spaghettini
400 g Úhoř říční
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 649 kcal
Kilojoule 2 716kJ
22% Sacharidy 78 g
36% Tuky 27 g
27% Sodík 538 mg
44% Bílkoviny 25 g

Spagettini s úhořem postup přípravy receptu:

1

Stáhneme úhoře, nakrájíme na kousky o průměru zhruba 4 cm. Petrželovou nať opláchneme, důkladně vytřepeme, necháme oschnout, otrháme lístky a jemně nasekáme. Oloupeme česnek s cibulí a nasekáme na drobné kousky.

2

Rozpálíme olej na pánvi a osmažíme na něm cibuli s česnekem do zlatova. Potom přidáme petržel a rybu, dohromady opečeme.

3

Připravíme vroucí vodu, nakrojíme rajčatům slupku křížem a spaříme je, zprudka zchladíme, oloupeme slupku. Z rajčat odstraníme i semínka, dužinu nakrájíme na kostky, přidáme k rybí směsi, vše dusíme pod pokličkou při mírné teplotě přibližně 30 minut.

4

Během dušení úhoře se zeleninou přivedeme k varu ve velkém hrnci osolenou vodu a uvaříme těstoviny na skus dle návodu na obalu. Slijeme přes síto, necháme vykapat a přendáme na pánev s úhořem. Pečlivě promícháme, dle chutí ještě osolíme, opepříme a můžeme podávat na předehřátých talířích.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept