Spagettini s úhořem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Spagettini s úhořem
Spagettini s úhořem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | wallisova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 54250 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
6 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
250 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
400 g | Těstoviny Spaghettini |
400 g | Úhoř říční |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 60,0mg |
Draslík | 303,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Spaghettini, Úhoř říční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Spagettini s úhořem postup přípravy receptu:
1 | Stáhneme úhoře, nakrájíme na kousky o průměru zhruba 4 cm. Petrželovou nať opláchneme, důkladně vytřepeme, necháme oschnout, otrháme lístky a jemně nasekáme. Oloupeme česnek s cibulí a nasekáme na drobné kousky. |
2 | Rozpálíme olej na pánvi a osmažíme na něm cibuli s česnekem do zlatova. Potom přidáme petržel a rybu, dohromady opečeme. |
3 | Připravíme vroucí vodu, nakrojíme rajčatům slupku křížem a spaříme je, zprudka zchladíme, oloupeme slupku. Z rajčat odstraníme i semínka, dužinu nakrájíme na kostky, přidáme k rybí směsi, vše dusíme pod pokličkou při mírné teplotě přibližně 30 minut. |
4 | Během dušení úhoře se zeleninou přivedeme k varu ve velkém hrnci osolenou vodu a uvaříme těstoviny na skus dle návodu na obalu. Slijeme přes síto, necháme vykapat a přendáme na pánev s úhořem. Pečlivě promícháme, dle chutí ještě osolíme, opepříme a můžeme podávat na předehřátých talířích. |
Poznámka
Servírujeme teplé.