Těstoviny s opékanými krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s opékanými krevetami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 54255 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 polévková lžíce | Brandy |
4 stroužek | Česnek |
20 ks | Krevety tygří |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Těstoviny konzumní |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 30,7mg |
Vláknina | 365,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s opékanými krevetami postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou na jemno nasekáme. |
2 | Do hrnce s osolenou vařící vodou dáme vařit těstoviny. |
3 | Syrové nevyloupené krevety důkladně omyjeme studenou vodou a osušíme. |
4 | V hluboké větší pánvi rozehřejeme olej, opékáme v něm za stálého převracení a míchání krevety i plátky česneku, dokud krevety nezrůžoví. Poté je pokapeme brandy, opepříme, osolíme a posypeme nakrájenou petrželkou. |
5 | Těstoviny uvařené tak, aby byly měkké, ale zároveň pevné, scedíme, promícháme s máslem a rozdělíme na servírovací talíře. Přidáme k nim krevety a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Můžeme použít špagety, nudle, ale také různé druhy tzv. krátkých těstovin.