Jednoduchý recept

Těstoviny s opékanými krevetami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 54255
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

4 polévková lžíce Brandy
4 stroužek Česnek
20 ks Krevety tygří
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
1 kávová lžička Sůl
400 g Těstoviny konzumní
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 520 kcal
Kilojoule 2 177kJ
21% Sacharidy 75 g
23% Tuky 17 g
10% Sodík 206 mg
22% Bílkoviny 12 g

Těstoviny s opékanými krevetami postup přípravy receptu:

1

Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou na jemno nasekáme.

2

Do hrnce s osolenou vařící vodou dáme vařit těstoviny.

3

Syrové nevyloupené krevety důkladně omyjeme studenou vodou a osušíme.

4

V hluboké větší pánvi rozehřejeme olej, opékáme v něm za stálého převracení a míchání krevety i plátky česneku, dokud krevety nezrůžoví. Poté je pokapeme brandy, opepříme, osolíme a posypeme nakrájenou petrželkou.

5

Těstoviny uvařené tak, aby byly měkké, ale zároveň pevné, scedíme, promícháme s máslem a rozdělíme na servírovací talíře. Přidáme k nim krevety a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Můžeme použít špagety, nudle, ale také různé druhy tzv. krátkých těstovin.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept