Marinovaný fenykl s kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaný fenykl s kapary
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 54256 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 ks | Fenykl čerstvý |
6 ks | Hřebíček |
14 ks | Kapary |
1 polévková lžíce | Ocet bílý vinný |
2 dl | Olej olivový extra panenský |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 215,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fenykl čerstvý, Hřebíček mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ocet bílý vinný nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaný fenykl s kapary postup přípravy receptu:
1 | Bulvu fenyklu očistíme, případně odřežeme spodní dřevnatou část a oloupeme. Poté fenykl nakrájíme na tenké plátky, které dáme do mísy. Nakládané velké kapary scedíme, přidáme je k fenyklu, pokapeme bílým vinným octem a přidáme 6 kusů hřebíčku. Vše promícháme a dáme do zavařovací sklenice. Fenykl zalijeme olivovým olejem tak, aby byl celý ponořený. Sklenici uzavřeme, fenykl necháme marinovat 20 - 24 hodin. |
Poznámka
Servírujeme studené.