Špagety s krevetami a se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s krevetami a se zeleninou
Špagety s krevetami a se zeleninou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 54258 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
120 g | Hrášek |
350 g | Krevety tygří |
1 ks | Květák |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
350 g | Špagety |
1 kávová lžička | Sůl |
2,5 l | Voda pitná |
3 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 25,4mg |
Draslík | 975,5mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 142,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Hrášek, Květák, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Špagety, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s krevetami a se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Květák opláchneme studenou vodou a rozebereme na růžičky. Mrkve oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Cibuli oloupeme a pokrájíme na plátky. Česnek oloupeme a prolisujeme. |
2 | Krevety uvaříme v horké vodě, měkké vyjmeme, vyloupeme a necháme je okapat. |
3 | Do hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit špagety, které jsme nalámali na kratší kousky. V nízkém hrnci přivedeme k varu vývar, přimícháme do něj citronovou šťávu, uvaříme v něm do měkka květák a mrkev. Zeleninu vyjmeme, ve vývaru krátce povaříme hrášek. Uvařený hrášek scedíme a přidáme k ostatní zelenině. |
4 | Ve větší pánvi rozehřejeme polovinu másla a osmažíme v něm nakrájenou cibuli. Poté do pánve přidáme česnek a krevety, vše za stáléhé míchání smažíme přibližně 3 minuty. Ke krevetám přisypeme uvařenou zeleninu, přidáme zbývající máslo, směs podle chuti opepříme, osolíme, důkladně promícháme a prohřejeme. |
5 | Uvařené špagety scedíme, v hrnci je promícháme s olejem a rozdělíme na servírovací talíře. Přidáme krevety se zeleninou, vše posypeme mletou paprikou, jemně nakrájenou petrželkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.