Recept

Domácí bylinková paštika z kuřecích jater

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 54260

Ingredience

1 ks Cibule
250 g Játra kuřecí
120 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Paštikové koření
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1,5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
5 cl Sherry brandy
0,5 kávová lžička Sůl
1 stroužek Česnek
Na ozdobení a zalití
4 krajíc Chléb celozrnný žitný
80 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Pistácie

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 639 kcal
Kilojoule 2 675kJ
5% Sacharidy 16 g
75% Tuky 56 g
7% Sodík 150 mg
26% Bílkoviny 15 g

Domácí bylinková paštika z kuřecích jater postup přípravy receptu:

1

Snítku rozmarýnu omyjeme a vodu setřepeme. Omytá kuřecí játra zbavíme blanek a žilek a pokrájíme je na menší kousky. Očistíme větší cibuli s česnekem. Pokrájíme je nadrobno a zpěníme v pánvi na olivovém oleji. Přidáme játra, celou snítku rozmarýn a za stálého míchání restujeme z každé strany dozlatova přibližně 3-4 minuty. Musíme dát pozor, aby se zcela nepropekla. Uvnitř musí zůstat růžová.

2

Poté k játrům přilijeme 5 cl Sherry brandy, zvýšíme teplotu, promícháme a necháme flambovat do doby, až se alkohol vypaří. Celou játrovou směs vyklopíme do mixéru a jemně ji rozmixujeme ((bez rozmarýnu). Doložíme změklé máslo, ochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem 4 barev, přidáme paštikové koření a paštiku prošleháme.

3

Rozdělíme do malých misek a dáme do chladničky na 2 hodiny.

4

Rozpustíme máslo, ale nesmí se škvařit. Vychladlou paštiku v miskách posypeme pistáciemi, zalijeme rozehřátým máslem a odložíme znovu do chladničky zatuhnout (asi 40 minut).

5

K paštice podáváme čerstvý chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept