Domácí bylinková paštika z kuřecích jater - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí bylinková paštika z kuřecích jater
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 54260 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
250 g | Játra kuřecí |
120 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Paštikové koření |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
1,5 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
5 cl | Sherry brandy |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Na ozdobení a zalití | |
---|---|
4 krajíc | Chléb celozrnný žitný |
80 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Pistácie |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 275,6mg |
Draslík | 350,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 7g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 61,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Játra kuřecí, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Chléb celozrnný žitný, Pistácie mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř 4 barev, Sherry brandy, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Paštikové koření nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí bylinková paštika z kuřecích jater postup přípravy receptu:
1 | Snítku rozmarýnu omyjeme a vodu setřepeme. Omytá kuřecí játra zbavíme blanek a žilek a pokrájíme je na menší kousky. Očistíme větší cibuli s česnekem. Pokrájíme je nadrobno a zpěníme v pánvi na olivovém oleji. Přidáme játra, celou snítku rozmarýn a za stálého míchání restujeme z každé strany dozlatova přibližně 3-4 minuty. Musíme dát pozor, aby se zcela nepropekla. Uvnitř musí zůstat růžová. |
2 | Poté k játrům přilijeme 5 cl Sherry brandy, zvýšíme teplotu, promícháme a necháme flambovat do doby, až se alkohol vypaří. Celou játrovou směs vyklopíme do mixéru a jemně ji rozmixujeme ((bez rozmarýnu). Doložíme změklé máslo, ochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem 4 barev, přidáme paštikové koření a paštiku prošleháme. |
3 | Rozdělíme do malých misek a dáme do chladničky na 2 hodiny. |
4 | Rozpustíme máslo, ale nesmí se škvařit. Vychladlou paštiku v miskách posypeme pistáciemi, zalijeme rozehřátým máslem a odložíme znovu do chladničky zatuhnout (asi 40 minut). |
5 | K paštice podáváme čerstvý chléb. |
Výborný tip na paštiku