Recept

Steak z vysoké roštěné

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 54261
Kategorie: Maso

Ingredience

700 g Hovězí roštěnka vys. peč.
1,5 polévková lžíce Koření Steak 7 pepřů
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Sůl
Na potření
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř citronový
1,5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1,5 polévková lžíce Tymián čerstvý
Na obalení
2 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 dl Olej olivový extra panenský
4 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 595 kcal
Kilojoule 2 488kJ
1% Sacharidy 3 g
57% Tuky 43 g
24% Sodík 481 mg
91% Bílkoviny 51 g

Steak z vysoké roštěné postup přípravy receptu:

1

Omytou roštěnou osušíme a nakrájíme na 4 plátky 3 cm silné. Plátky silně okořeníme, a osolíme a všech stran je pokapeme olivovým olejem (2 lžíce).

2

Gril si rozehřejeme na téměř na 300°C. Omyjeme a osušíme snítku rozmarýnu a tymiánu. Do misky si dáme asi 3 lžíce olivového oleje ve kterém jsme si rozmíchali 2 špetky citrónového pepře. Steaky grilujeme na přímém ohni 4-5 minut z každé strany a často je potíráme snítkami bylinek, které si omáčíme v připraveném oleji. Jakmile máme steaky ugrilované, zabalíme je do alobalu a necháme "odpočinout" asi 4-5 minut.

3

Mezitím si pokrájíme nadrobno omytou petrželovou nať a v misce ji smícháme s drobně pokrájeným česnekem, citronovou šťávou a 0.5 dl olivového oleje. Steaky rozbalíme, obalíme v ochucené petrželce, pokrájíme, dochutíme hrubou mořskou solí a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept