Steak z vysoké roštěné - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Steak z vysoké roštěné
Steak z vysoké roštěné
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 54261 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
700 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
1,5 polévková lžíce | Koření Steak 7 pepřů |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Sůl |
Na potření | |
---|---|
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 špetka | Pepř citronový |
1,5 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1,5 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Na obalení | |
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 dl | Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 193,0mg |
Draslík | 66,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Rozmarýn čerstvý, Tymián čerstvý, Česnek, Citronová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka vys. peč., Koření Steak 7 pepřů, Olej olivový extra panenský, Olej olivový extra panenský, Pepř citronový, Olej olivový extra panenský, Petržel - nať, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Steak z vysoké roštěné postup přípravy receptu:
1 | Omytou roštěnou osušíme a nakrájíme na 4 plátky 3 cm silné. Plátky silně okořeníme, a osolíme a všech stran je pokapeme olivovým olejem (2 lžíce). |
2 | Gril si rozehřejeme na téměř na 300°C. Omyjeme a osušíme snítku rozmarýnu a tymiánu. Do misky si dáme asi 3 lžíce olivového oleje ve kterém jsme si rozmíchali 2 špetky citrónového pepře. Steaky grilujeme na přímém ohni 4-5 minut z každé strany a často je potíráme snítkami bylinek, které si omáčíme v připraveném oleji. Jakmile máme steaky ugrilované, zabalíme je do alobalu a necháme "odpočinout" asi 4-5 minut. |
3 | Mezitím si pokrájíme nadrobno omytou petrželovou nať a v misce ji smícháme s drobně pokrájeným česnekem, citronovou šťávou a 0.5 dl olivového oleje. Steaky rozbalíme, obalíme v ochucené petrželce, pokrájíme, dochutíme hrubou mořskou solí a podáváme. |