Jednoduchý recept

Ovocné větrníky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 42 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 22 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 54265

Ingredience

Těsto
80 g Hera
160 g Mouka polohrubá
1 špetka Sůl
5 ks Vejce slepičí
5 dl Voda pitná
Náplň
70 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
500 g Jahody zahradní
400 g Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 332 kcal
Kilojoule 1 389kJ
7% Sacharidy 26 g
30% Tuky 23 g
4% Sodík 73 mg
12% Bílkoviny 7 g

Ovocné větrníky postup přípravy receptu:

1

Vodu v hrnci osolíme, přivedeme k varu, přidáme na kousky nakrájenou Heru, pomalu necháme rozpustit. Do vroucí vody (za stálého míchání metlou) postupně přisypeme mouku, potom vezmeme vařečku a vypracujeme tuhé těsto, které se nelepí ani na vařečku, ani na stěny hrnce. Hrnec s těstem sundáme ze sporáku, necháme mírně vychladnout, stálým mícháním postupně vmícháváme jednotlivá vejce. Hotové těsto naplníme do cukrářského sáčku s hrubými zářezy.

2

Nastříkáme kolečka (větší pusinky) na vymaštěný plech, potom větrníky vložíme do horké trouby, kterou 6 - 7 minut neotvíráme. Poté teplotu snížíme z 200°C na 170°C a větrníky ještě přibližně 10 - 15 minut dopékáme, potom je vytáhneme z trouby, necháme vychladnout.

3

Pilkovým nožem je překrojíme na dvě části, smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem, naplníme jí spodní část. Do šlehačky naskládáme na malé kousky nakrájené jahody a přikryjeme horní části. Hotové větrníky posypeme moučkovým cukrem.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept