Nudlová polévka s hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nudlová polévka s hráškem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 54266 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
30 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
400 g | Hrášek |
15 g | Máslo čerstvé |
200 g | Nudle vaječné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
1,5 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
1,3 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 66,6mg |
Draslík | 448,3mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 799,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Hrášek, Nudle vaječné, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Smetana 12% (konzumní), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nudlová polévka s hráškem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, petrželku opláchneme studenou vodou a nasekáme ji na jemno. |
2 | Anglickou slaninu pokrájíme na malé kostičky. |
3 | V hrnci rozehřejeme máslo, přibližně 5 minut v něm opékáme nakrájenou slaninu a cibuli. Do hrnce přilijeme vývar, přisypeme hrášek a polévku pod pokličkou zvolna vaříme 30 až 45 minut. Potom do hrnce přidáme nudle a vaříme, až téměř změknou. Na závěr do polévky přimícháme smetanu, dochutíme pepřem a solí. |
4 | Podáváme v talířích nebo miskách posypanou nakrájenou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.