Smažený květák v sýrovém těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený květák v sýrovém těstíčku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54275 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Citrony |
500 g | Květák |
1 špetka | Sůl |
Na těstíčko | |
---|---|
0,5 kávová lžička | Kari koření |
20 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Omáčka tatarská |
125 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Sůl |
30 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 114,1mg |
Draslík | 452,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 79,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Květák, Sůl, Kari koření, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Omáčka tatarská, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažený květák v sýrovém těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Očistíme květák, omyjeme a rozdělíme na jednotlivé růžičky. |
2 | Přivedeme k varu osolenou vodu, povaříme v ní růžičky květáku. Děrovanou naběračkou je vyndáme a necháme okapat. Zakápneme je šťávou vymačkanou z citronu a necháme odležet. |
3 | V misce smícháme mouku, sůl, nastrouhaný sýr a kari. Přidáme žloutek, rozpuštěné máslo a pivo, vmícháme sníh ušlehaný z bílků. |
4 | V pánvi rozehřejeme olej, předvařený květák máčíme v připraveném těstíčku a smažíme. Z oleje květák vybereme děrovanou naběračkou, položíme na papírové ubrousky, necháme okapat. Podáváme s připravenou tatarskou omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.
Super, květák chutnal mnohem lépe, než ten klasický smažený květák, co všichni známe. Určitě ještě udělám a mnohem raději než květák v trojobalu
Složení pivní směsy vzbuzovaly obavy (né že bych měl něco proti pivu :-), ale výsledek předčil očekávání. Pěkně křupavé. A ještě zbude trochu piva po obědě.