Jednoduchý recept

Ostružinová sladká omáčka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 54278
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
50 ml Likér ostružinový
500 g Ostružiny
3 ml Pomerančová šťáva
40 g Pudinkový prášek - vanilkový
5 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,5 špetka Sůl
1 ks Vanilkový lusk
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 374 kcal
Kilojoule 1 563kJ
7% Sacharidy 26 g
38% Tuky 29 g
4% Sodík 72 mg
5% Bílkoviny 3 g

Ostružinová sladká omáčka postup přípravy receptu:

1

Očištěné a opláchnuté ostružiny dáme do kastrůlku s vodou. Ostružiny rozmačkáme. Přisypeme cukr, vanilkový cukr, vložíme vanilku. Za občasného promíchání ovoce rozvaříme. Pudinkový prášek vsypeme do smetany, dobře rozkvedláme a vlijeme k ostružinám. Stále mícháme, dochutíme pomerančovou šťávou. Směs vaříme tak dlouho, aby zhoustla na středně hustou omáčku.

2

Stáhneme ze sporáku, podle vlastní chuti přidáme sůl a zamícháme.

Poznámka

Takto připravená omáčka je vhodná jako příloha k ovocným buchtám. Na přeliti bramborových taštiček a mnoha jiných sladkých jídel.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept